W.E.S. laat het afweten tegen Emmeloord

Het zit W.E.S. niet mee bij de teamwedstrijden van dit seizoen. Al enkele keren verloren de Wolvegasters nipt terwijl de perspectieven tegen het eind van de avond toch gunstig leken. In de uitwedstrijd tegen Emmeloord zag het er vorige week opnieuw veelbelovend uit, maar ook deze keer zat het venijn weer in de staart. De polderbewoners trokken geflatteerd met 5-3 aan het langste eind.

De score kwam voorzichtig op gang, met twee voorzichtige remise-uitslagen van Edwin Fabriek en Wouter van de Griendt. Aan beide borden werd het evenwicht geen moment verstoord, zodat alle vier spelers wijselijk voor een half punt kozen (1-1).

Helaas had invaller Lieuwe Cnossen al vlot in de partij een pion ingeboet. Ondanks langdurig verzet kon hij niet voorkomen dat zijn tegenstander het volle punt over de streep trok (2-1). Meine Wassenaar moest lang voor zijn leven vrezen, maar met gebruik van zijn sterkste eigenschap – miraculeus verdedigen – wist hij de spanning erin te houden: 2½-1½.

Dat Tagi Nadjafov, op het allerlaatste moment opgeroepen voor de zieke Willem de Beurs, aan het tweede bord een zware avond tegemoet ging , was vooraf duidelijk. Hij verdiende echter bewondering voor zijn heldhaftige tegenspel. Toen Carla Bruinenberg laat op de avond het volle pond behaalde, na de druk op haar opponent steeds verder te hebben opgevoerd, verscheen er echt weer licht aan de horizon (3½-2½).

De twee resterende partijen, van Fokke Jonkman en Remco Heite, stonden er namelijk goed voor. Jonkman stond twee pionnen voor in een toreneindspel en Heite had één pion voordeel bij goede stand. Als beiden hun kansen zouden waarnemen, zou dat voldoende zijn voor de wedstrijdzege.

Hoe anders zou het lopen. Het begon ermee dat Heite te gretig was bij het veroveren van een tweede pion, daarmee een grote afruil toeliet en toen met een kreupel paard tegen een sterke loper moest opbotsen. Het eindspel bleek zelfs geforceerd verloren. Tot overmaat van ramp koos Jonkman na een puike partij op het eind een verkeerd plan, waardoor de winststelling nog remise liep.

Dankzij de eindscore van 5-3 handhaafden de Emmeloorders zich als koploper van de provinciale promotieklasse. Met nog één ronde te gaan tegen sc Sneek staat er voor het Wolvegaster team helaas niet veel meer op het spel.

 

De getailleerde uitslagen (Emmeloord-WES):

1. Timo Koffeman (2018)-Fokke Jonkman (1891) ½-½

2. Rob Kamminga (1989)-Tagi Nadjafov (1499) 1-0

3. Frank Hoogenboom (1944)-Remco Heite (1756) 1-0

4. Henk Valkema (1845)-Wouter van de Griendt (1842) ½-½

5. Johan ten Napel (1878)-Edwin Fabriek (1744) ½-½

6. Nico Lemson (1810)-Meine Wassenaar (1747) ½-½

7. Klaas van Meijeren (1651)-Carla Bruinenberg (1759) 0-1

8. Tromp Willem van Urk (1797)-Lieuwe Cnossen (1706) 1-0