BREAKING (fsb) NEWS!!

WES 1 wint de kampioenstitel in de FSB klasse 1B

Na een spannende middag in sportstad Heerenveen heeft het 1e team van WES kans gezien de concurrent Sneek in een direct duel afgetekend te verslaan.

Rick kwam aan bord 7 niet verder dan remise door zetherhaling na een wilde opening van zijn tegenstander die daarmee 2 pionnen won maar ver achter kwam in ontwikkeling.

Lieuwe moest zijn meerdere erkennen in de charmantste Sneek speelster; haar aanval op de witte WES stelling sloeg doeltreffend door.

Meine kwam aan bord 5 een gedekte vrijpion voor,  verdedigde vervolgens met zwart zijn koning in het centrum uitstekend en won met schaak een loper en de partij.

Fokke besliste de gesloten stelling in zijn partij aan het 1e bord in zijn voordeel.

Willem, verrassend fit na zijn operatie een paar dagen eerder, kwam aan bord 8 een kwaliteit voor en had een gedekte vrijpion op de 6e rij. Hij won dan ook gedecideerd van zijn jonge tegenstander.

Ook Joost won, aan bord 3. Een mooie aanval met matdreiging of dameverlies was aan bord 3 doorslaggevend.

Vervolgens wikkelde Edwin – 4e bord- een eindspel met een pion meer en een actievere toren bekwaam af naar winst.

Dat Remco, na beter gestaan te hebben, in de tijdnoodfase zijn partij verloor was, hoewel vervelend voor onze 2e bord speler, nog slechts voor de statistiek van belang.

Met een eindstand van 5,5 – 2,5  (waar 4-4 al voldoende was voor de titel) kon WES 1 de klok in ontvangst gaan nemen en zich opmaken voor de rit op de platte kar. Volgend seizoen wacht voor de 2e keer in de WES historie een seizoen in de promotieklasse van de FSB!

Klik op de volgende link voor het overzicht van de FSB site

Eindstand FSB WES 1 2014 2015