Jeugdschaken

 

lucky-luck

Vanaf de tweede vrijdag van september, tot de laatste vrijdag in mei, is er elke vrijdagavond is er jeugdschaak in het Parochiehuis aan de Lyclamaweg 12 te Wolvega.

Start: 18:45
Einde: 19:45

Er is nu een groep van 14 kinderen, variërend van stap 1 tot en met stap 5. Wees gerust, ook als je nog niet kan schaken ben je welkom! Dan kun je gewoon aan de slag met “Stap 1”, waarbij alle regels van het schaakspel voorbij komen. Als je al een beetje kunt schaken, kunnen we kijken of we versneld door die stap heen kunnen en dat je aan kan sluiten bij een hogere stap.

De jeugd leert dus schaken met behulp van de stappenmethode van Cor van Wijgerden en Rob Brunia. Deze methode wordt door het hele land gebruikt en wordt gezien als een goede basis voor iedere schaker. In het seizoen behandelen we alle stof die nodig is om een bepaalde stap te beheersen. Dit wordt aan het eind van het seizoen getoetst door middel van examens. Spannend! Hierbij komt een officiële examinator controleren vanuit de FSB. Bij slagen ontvangen de deelnemers uiteraard ook een diploma.

De avonden zijn niet alleen gevuld met lessen, er is natuurlijk ook genoeg tijd om lekker vrij te schaken! Ook is er sprake van een competitie-vorm, waarvan de winnaar aan het einde van het seizoen een beker krijgt. Dat zijn dus avonden waar je extra goed je best moet doen!

Natuurlijk heb je nu direct al zin om te schaken. Neem contact op! Dan kun je waarschijnlijk de volgende schaakavond direct aansluiten. De eerste paar lessen zijn natuurlijk vrijblijvend, zodat je kan zien of het iets voor je is. De kosten voor deelname aan het hele seizoen is €50,-. Als je later instroomt, betaal je enkel voor de resterende weken.

Contact:
secretaris.wes@gmail.com