Scissa 3 – WES 1

SISSA 3-WES 2-6!

Daverende overwinning tegen een op papier sterkere tegenstander.

Fokke Jonkman en Arjen Pragt hielpen WES na anderhalf uur aan een 0-2 voorsprong toen hun tegenstanders kort na elkaar in de fout gingen en beiden een stuk verloren. Er werd meteen opgegeven. Die stand bleef lang op het scorebord. De eerstvolgende uitslag kwam van Wouter van de Griendt die een evenwichtige remise liet noteren. Het leek weer spannend te worden toen Ferdi van Bavel, na pionverlies, het onderspit moest delven: 1,5-2,5.

De rest van de uitslagen liet lang op zich wachten. Na een‘rommelige partij’, waarin Joost van Dam weer eens in zijn element was, werd de voorsprong vergroot. En toen Auke van Urk een lopereindspel met een pion meer doeltreffend wist af te ronden, waren de matchpunten binnen (1,5-4,5).

Remco Heite lette niet op, want hij herhaalde in een paardeindspel met pluspion de zetten een keer teveel en toen was zijn tegenstander er als de kippen bij om remise te claimen (2-5). Rick Kompaan wist een voordelig eindspel, dat alleen gewonnen kon worden met heel nauwkeurig spel, trefzeker te verzilveren. Chapeau!

Een overwinning die niet eens geflatteerd genoemd mag worden. Wat een begin van het seizoen. Dit doet weer denken aan onze start van het vorige seizoen, tegen Emmeloord.